Výstavisko Agrokomplex v Nitre

Výstavisko Agrokomplex v Nitre

Je lepšie raz vidieť, ako stokrát počuť. Toto potvrdí každý, kto sa v živote chcel niečo dozvedieť a ešte si z toho aj voľačo zapamätať.

Okres Nitra, mesto Nitra

Návštevníci výstaviska Agrokomplex o tom vedia svoje už viac ako 40 rokov. Keď v roku 1974 prišli na prvú výstavu Agrokomplex, ani len netušili, že o štyri desaťročia budú môcť navštíviť podujatie s rovnakým názvom a na rovnakom mieste. Odvtedy sa ale mnohé zmenilo a pod Zoborom sa ľudia nestretávajú už len na oslavách úrody a dožiniek. Práve naopak. Dnes už na výstavisku môžete zažiť akcie naozaj od výmyslu sveta.

Odborníci si prídu na svoje na vysoko špecializovaných veľtrhoch či výstavách, kedy môžu v príjemnom prostredí riešiť biznis a nové obchodné partnerstvá. Agrokomplex, hovorovo hlavne „Agráč“, však navštevujú aj tisíce ľudí s celými rodinami, ktorí si na výstavisko prídu hlavne oddýchnuť a zmysluplne využiť voľný čas. Každé ročné obdobie je už akoby spojené s výstavami či veľtrhmi konkrétneho zamerania. A že je ich mnoho, každý rok potvrdzuje rozmanitý kalendár výstav aj veľtrhov. Už od januára do konca marca sa postupne stretnú svadobčania s plánom dokonalej svadby. Kúrenári a vodári si pozrú najnovšie technológie z ich odvetvia. Nábytok má snáď doma každý a rozhodne by každý chcel mať aj nábytok moderný a štýlový. Poľnohospodárstvo sa nezaobíde bez kvalitných a premyslených strojov do spracovania či výroby. Rybári a poľovníci nikdy neodídu naprázdno a na jar je najvhodnejšie premýšľať, čo do záhrady či ako skrášliť pozemok. Máj je tak na polceste k letu a na výstavisku je spojený s najväčším strojárskym veľtrhom na Slovensku. S augustom prichádza aj hlavný bod programu, výstava Agrokomplex. Všetci čo boli na prvom ročníku starí jeden rok ich dnes majú už 42. Toľkokrát a na výstavisku sa stále deje niečo nové. Poľnohospodárska a potravinárska výstava sa medzi tým rozrástla a prebieha skoro v celom areáli, kde má každý z mnohých tisícov návštevníkov priestor na relax aj zábavu. Letom ale veľké udalosti nekončia a nadšenci motorizmu sa začínajú tešiť na jesennú výstavu automobilov a všetkého, čo s nimi súvisí. Zároveň sa k tomu pridáva aj fakt, že v areáli výstaviska sa na ploche viac ako 30 hektárov nachádza aj Slovenské poľnohospodárske múzeum s naozaj jedinečnými a historicky nesmierne hodnotnými exponátmi. Otázka ale stále znie, prečo sa v modernej uponáhľanej dobe nachvíľu zastaviť a navštíviť výstavisko Agrokomplex? Odpovedať na to môže v priemere skoro pol milióna návštevníkov ročne. Nenechajte si preto ujsť výstavy počas celého roka, ktoré môžu vyčariť úsmev na tvárach návštevníkov všetkých vekových kategórií. Navštívte výstavisko pod Zoborom s nabitou ponukou jedinečných akcií.

www.agrokomplex.sk